Wie kunnen er allemaal contact opnemen?
Hulpverleners, ketenpartners, gemeentes en familie van jongeren. Onze doelgroep is tussen 16 en 30 jaar.
Professionele begeleiding op maat.
Het begeleidingstraject begint bij de jongere of gedetineerde zelf.
Een van onze begeleiders komt op locatie langs voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek brengen we de situatie zorgvuldig in kaart door middel van een risicoanalyse en een krachteninventarisatie waarbij we niet alleen kijken naar de problemen, maar juist ook naar de sterke punten en mogelijkheden van de jongere.
Op basis hiervan stellen we samen een persoonlijk hulpverleningsplan op, met duidelijke doelen en concrete stappen. Dit plan vormt de leidraad voor de begeleiding en wordt regelmatig geëvalueerd en bijgesteld waar nodig.
Wat voor opleiding hebben onze begeleiders?
Onze begeleiders zijn deskundig, betrokken en praktijkgericht.
Alle begeleiders van Rulas beschikken over minimaal een hbo-opleiding binnen het sociale domein, zijn actief in het onderwijs én in het bezit van een geldige VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag).
Wat hen extra bijzonder maakt, is hun levenservaring en het natuurlijke vermogen om écht contact te maken met jongeren die vaak moeilijk te bereiken zijn. Ze spreken de taal van de straat én die van de hulpverlening en weten daarmee een brug te slaan tussen werelden.
Onze werkwijze is transparant en doortastend. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Geen loze beloftes, maar duidelijke afspraken en eerlijke begeleiding – met oog voor resultaat én relatie.
Hoe snel kan Rulas ingezet worden?
Crisis? Rulas is snel bereikbaar en handelt direct.
In geval van een crisissituatie kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen. Spreekt u een bericht in wanneer er niet direct wordt opgenomen, dan bellen we u binnen één uur terug om de situatie door te nemen.
Indien nodig, kan Rulas binnen drie uur ter plaatse zijn om ondersteuning te bieden.
Kan ik met een strafblad in aanmerking komen voor een VOG?
Een strafblad hoeft geen eindstation te zijn. Het hebben van een strafblad kan uw toekomstplannen in de weg staan: bijvoorbeeld bij het vinden van werk. Of u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) krijgt, hangt af van verschillende factoren, zoals de aard van het delict, de tijd die is verstreken en het soort functie waarvoor de VOG wordt aangevraagd.
Rulas biedt ondersteuning bij het aanvragen van een VOG en werkt daarbij samen met een betrokken advocatenkantoor.
Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op.
Hebt u een klacht?
Elke klacht is er één te veel. Ondanks onze zorgvuldige werkwijze kan het voorkomen dat een cliënt niet tevreden is over de begeleiding. In dat geval kan er een klacht worden ingediend via ons online klachtenformulier.
Na ontvangst nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om de situatie te bespreken en samen naar een passende oplossing te zoeken. Rulas is aangesloten bij het onafhankelijke klachtenportaal van SoloPartners.